ont i ryggen.jpg

RYGGSKOTT

Smärta i ländryggen är ett mycket vanligt problem som påverkar 8 av 10 personer någon gång i livet. Ryggskott är en mer akut form av smärta i ländryggen, och kan vara så pass begränsande att det till och med kan vara svårt att komma in till kliniken.


Trots att smärtan kan vara outhärdlig finns det hjälp och behandling att få. Ryggskott är något jag är van att behandla, varje dag, och behandling kan vara extremt effektivt. 

Forskning har visat att kiropraktisk behandling är ett effektivt och säkert sätt att behandla ryggskott på. 

 

BOKA

NYBESÖK

750kr

ÅTERBESÖK

600kr

HELG BESÖK

990kr

 

RYGGSKOTT

BAKGRUND

Ordet "ryggskott" är oftast använt att beskriva plötslig eller gradvis smärta i ländryggen, dock kan vissa episoder orsaka ischiasliknande smärta i benet. De vanligaste symptomen är akut smärta, svårighet att stå upp eller gå rakt, och svårighet att ställa dig upp från sittande/liggande.

VAD ÄR RYGGSKOTT?

Ryggskott är faktiskt inte en medicinsk diagnos, det är ett ord som beskriver symptomen. Det är inte 100% förstått inom forskning men det man har förstått är att kapseln och ligamenten runt och mellan kotorna är extremt smärtkänslig.


Det är tänkt att om ligamenten/kapseln blir irriterat är muskelkramp i området en ofarlig men extremt begränsande bieffekt.

VARFÖR HAR JAG FÅTT RYGGSKOTT?

Ibland kan det vara av en tydlig orsak där smärtan kommer i samband med t.ex. ett dåligt lyft och andra gånger kan det komma utan någon klar orsak. Jag får ofta höra "det kan bero på att jag lyft tungt för några dagar sedan". Det som är välförstått nu är att det behöver inte alltid vara ren mekaniskt stress som leder till "ryggskott", symptomen är oftast orsakade av en komplex kombination mellan mekanisk stress i form av t.ex. dålig hållning eller ett snabbt, tungt lyft i tillsammans med psykisk- eller kemisk stress.

VARFÖR GÖR RYGGSKOTT SÅ ONT?

Efter att jag har behandlat ryggskott dagligen i 5+ år förstår jag hur smärtsamt och begränsande ryggskott kan vara. Orsaken bakom smärtan varierar mycket från person till person men oftast har den sitt ursprung från muskler, ligament, nerver och leder i ländryggen.

Genom en noggrann undersökning kan jag ge dig de råd och den behandling som just du behöver för att komma tillbaka till vanligt så snabbt som möjligt.

HUR BEHANDLAR MAN RYGGSKOTT?

Kiropraktisk behandling är riktigt effektiv även vid det mest akuta ryggskott. Den första behandling ger ofta resultat i form av smärtlindring och förbättrad rörlighet. Behandlingen är inriktad på att förbättra rörelse och funktion i kotorna samt att förbättra funktionen och minimera kramper i ryggens muskler. När den "akuta fasen" (den som gör mest ont) är över kan rehab och förbyggande behandling påbörjas.

 

BOKA EN TID IDAG

Lilla Nygatan 19, 111 28
Stockholm
Gamla stan Kiropraktik

Thanks for submitting!